Activiteiten agenda

 

 

Op deze pagina vindt u de activiteiten welke in en rond Ter Aar plaatsvinden.
Voor meer info kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.
Let op, controleer altijd vooraf de juistheid van de agenda, de data's willen wel eens veranderen en het zou vervelend zijn dat u niet de juiste gegevens heeft.

2018

gehele jaar door:

Wandelroute netwerk Rijn- en Veenstreek is dit jaar nieuw. 35 knoop routes beschikbaar in de regio. Veel Boerenlandwandelen mogelijk.

Bomen wandelroutes .Er zijn diversen kleine wandelroutes rondom Nieuwekoop Noorden Ter Aar en Zevenhoven. Er is een boekje hierover uitgegeven door het IVN, waarin de bomen  zijn omschreven.

Vogelpark Avifauna op fiets afstand van onze B&B.

Linnaeushof. de grootste speeltuin van Nederland op 20 minuten van onze B&B.

Surfplas bij Langeraar gehele jaar door activiteiten. Surfen, zwemmen in de zomer en prima te schaatsen in de winter. 5 minuten van onze B&B.

Elke donderdag Kaasmarkt in Gouda. van 10.00 tot 13.00

 Februari     

                                                                                                                                     

Maart

4 maart . De 20 van Alphen. Het jaarlijks terugkerend hardloop gebeuren voor diversen afstanden. Komt ook een gedeelte over de Korteraarseweg.  22 maart t/m 13 mei is de Keukenhof weer open. Uit ervaring weten wij dat veel van onze gasten hier graag een bezoek aan brengen. Ons advies: koop tickets voor de keukenhof vooraf.  Dit scheelt een hoop wachttijd. rondom Lisse zijn er genoeg parkeerplekken waar jevandaar uit of de bus kunt nemen of met de fiets het park kan aanrijden. Thema dit jaar: Romantiek in bloemen.

April
30 maart - 2 april een groot zeilevenement aan de Braassemmeer. Magic Marine Easter Regatta 2017.
18-22 april Corsoweek in de Bollenstreek.
20 april staan in de middag de praalwagens in het centrum van Noordwijkerhout. Rond 21.15 trekt de verlichte Bloemencorso Door Noordwijkerhout.
21 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.

Mei
12-13 mei Nationale Molendag. Als u eens een molen van binnen wilt bekijken, dan is Nationale Molendag een prima gelegenheid.  honderden wind- en watermolens over het gehele land zijn geopend voor het publiek en meestal gratis toegankelijk. Bij ons in de buurt genoeg molens. De bekende Molens in Aarlanderveen doen zeker mee.
27 mei Marathon Leiden. Prachtig evenement. vanuit onze B&B goed aan te rijden.

Juni
9-10 juni Summer Regatta.
16 juni Bluestocht Niewkoop Noorden. Deze is voor de 21ste keer. Voor meer info? Facebook pagina in de gaten houden. Met de fiets vanuit onze B&B goed bereikbaar.
30 juni Sinds 1997 organiseert de Drum- & Showband "Dice Musica '83" jaarlijks een taptoe. Ook dit jaar is dit evenement op Het Lindeplein in Ter Aar. 2 km van onze B&B.
 

Juli
3,4,5, en 6 juli  De dag Laura in Alphen aan den Rijn. Vanuit onze B&B is het goed aanrijden om deze paar dagen met de Laura mee te rijden.

Augustus
woensdag 1 tm Zaterdag 4 augustus
Trekkertrek familiedag. Bij uitstek een dag vermaak voor alle leeftijden. Goed aan te rijden vanuit onze B&B.
Vrijdag 9 augustus Truck en tractor pulling in Montfoort. 30 km van onze B&B vandaan.

 

September

 

Oktober
27 oktober Hollands sterrengala. Een jaarlijks terug kerend gala in ons dorp dat veel publiek trekt. Speelt zich af op locatie"de Vlinder".Meer info www.marcodehollander.nl.
 

November

 

December